Önkénteseket toboroznak az idősek segítésére, nyári menetrend a buszoknál

Újabb intézkedéseket hozott Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata annak érdekében, hogy csökkentsék a koronavírus-fertőzés kockázatát a városban. Szita Károly polgármester élő online sajtótájékoztatón jelentette be a legújabb döntéseket, és szólt a kaposváriakhoz is.

  • szombat reggeltől a nyári menetrend lép életbe a helyi buszközlekedésben. Az első ajtón már a mai naptól nem lehet felszállni a buszokra, a sofőrök védelme érdekében lezárják a járművek elejét.
  • önkénteseket toboroz a város, a 70 év felettieket és a fogyatékkal élők gondozóit arra kérik, hogy ne hagyják el otthonaikat, kérjenek segítséget az önkormányzattól
  • az idősek március 18-tól kérhetik az önkéntesek segítségét bevásrláshoz, gyógyszerkiváltáshoz is

A videó alatt megtalálható minden információ azoknak az idős polgároknak, akik segítségre szorulnak, továbbá megtalálható a leendő önkénteseknek szóló felhívás is!

Szita Károly polgármester tájékoztatója (03:58-tól)

A polgármester a fiatalokhoz és az idősekhez is szólt, arra kérte őket, hogy fogadják meg a szakemberek útmutatását és maradjanak otthon. Kiemelte: nagyon sok múlik azon, hogy mennyire tartjuk be a higiéniés előírásokat és ajánlásokat!


A polgármester felhívása az időseknek:

Kedves 70. életévüket betöltött Kaposváriak! 

Ki kell lépni a komfortzónánkból!

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt különösen fontos, hogy maradjanak otthon, minél kevesebb emberrel érintkezzenek, mivel a vírus Önökre a legveszélyesebb!

Éppen ezért arra kérjük mindnyájukat, ne hagyják el otthonaikat, forduljanak családtagjaikhoz vagy az önkormányzathoz bizalommal, amennyiben segítségre van szükségük!

Az ellátásukról való gondoskodásban tudunk segítséget nyújtani. Az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében, házhoz szállításában.

Amennyiben szüksége van a segítségünkre, jelezze március 18-tól az alábbi telefonszámokon:

  • 06-82/424-985
  • 06-70/641- 8832

vagy kérhet segítséget e-mailben is, az idosellatas@kaposvar.hu e-mail címen.

Hálával tartozunk Önöknek, féltjük magukat!


A polgármester felhívása a leendő önkénteseknek:

Kedves Kaposváriak, leendő önkénteseink!

Óvjuk meg idős polgárainkat, segítsünk nekik!
Kaposvár város Önkormányzata arra kéri a 70 év felettieket, hogy ne menjenek az utcára, maradjanak otthon! A koronavírus rájuk nézve a legveszélyesebb, ezért fontos, hogy minél kevesebb emberrel érintkezzenek!

Óvjuk meg szüleinket, nagyszüleinket, ugyanakkor ne feledkezzünk meg azokról sem, akiknek nem biztos, hogy rokonai segíteni tudnak!

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata önkéntesek jelentkezését várja 50 éves korig, akik segítenek azoknak az idős kaposváriaknak, akik más módon nem tudják megoldani a mindennapokat!

Részletek és jelentkezés a 06-82/501-522-es telefonszámon, vagy az onkentes@kaposvar.hu oldalon lehet!


Szita Károly kiemelte: közös lehetőségünk és felelősségünk, hogy az óvintézkedések megtételével a minimálisra csökkentsük a megbetegedések számát!

Vigyázzunk egymásra!

Megosztás: